Webbdesign handlar om mer än bara utseende

Formgivning eller design av webbsidor kallas för webbdesign. Webbdesign handlar om att ge en webbsida en bra och grundläggande grafisk design. Det viktigaste och det svåraste med att designa en bra webbplats är att ta fram ett koncept som faktiskt uppfyller syftet med webbsidan. Webbdesign är som vilken annan design som helst ett hantverk där det handlar om att bestämma färgskalor, bilder, typografi och andra grafiska delar. Bra webbdesign handlar om att kunna skapa ett snyggt och attraktivt yttre där funktionen och innehållet är i symbios med designen. Om du har ett företag eller behöver en webbplats i något annat syfte kan du anlita https://klingit.com/sv/ för att få förstklassig service. De har ett stort team av seniora designers som kan hjälpa dig med allt från hemsidor och applikationer till olika presentationer. Det är bra att anlita en professionell designer för att verkligen nå ut till målgruppen. En snyggt designad webbsida som är säljande är inget en amatör gör på en kafferast. Om du inte besitter kunskaper själv inom området är det bättre att överlåta det till proffsen och lägga din tid på det du är bäst på.

Webbdesign måste ta hänsyn till användarvänlighet

En bra webbdesign fångar besökarens uppmärksamhet och får den att stanna på webbsidan. Det är viktigt att designen är tydlig och lockande men samtidigt användarvänlig. Det gäller att ha en fin balans av enkelhet och tydlighet, det får inte vara för överdrivet. Texter, bilder och allt annat på en webbsida måste hänga ihop för att designen ska vara lockande för besökaren men framförallt måste de vara i enlighet med företagets profil. I dagsläget är konkurrensen stenhård och det kryllar av hemsidor och företag. Det tar en millisekund att bli avfärdad på grund av att webbsidan är ogenomtänkt, krånglig eller oprofessionell. Om besökaren upplever det går denne bara vidare till nästa webbsida och en potentiell kund har gått förlorad. Det är bra att komma ihåg att en webbsida ska vara estetiskt tilltalande i sin design men det betyder inte att webbdesign ska efterlikna konst. Webbdesign måste alltid ta hänsyn till användarvänlighet.

En webbdesigners arbete

En webbdesigner har ofta ett bra sinne för färg och form. Webbdesignern arbetar i olika designprogram och många inom yrket har även goda kunskaper inom textproduktion och sökmotoroptimering. Webbdesign är en relativt ny industri som skapades när internet växte och blev större. En webbdesigner har kunskaper inom programmering men de är oftast väldigt begränsade. En webbdesigner ska inte förväxlas med en programmerare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

YesNews