Design och teckning på mobila enheter

Att jobba med design och teckning digitalt blir mer och mer populärt. Det finns idag gott om appar och tillbehör som gör att du kan jobba med din mobil, eller ännu hellre din surfplatta, och skapa konstverk som är minst lika levande som om du ritar ”på riktigt”.

Vilken platta är bäst för teckning?

Av de surfplattor som finns så är det två olika operativsystem som dominerar marknaden. Ipad från Apple, och olika typer av plattor som har Android. Vilken av dem som är bäst är mycket en smaksak. Men traditionellt sett har Apple varit starkast i de kreativa sektorerna, vilket gör att de fortfarande har en viss fördel när det kommer till design och konstnärlig verksamhet. Men det bästa är att göra efterforskningar mer specifikt kring vad du vill jobba med, samt testa känslan i olika plattor och tillbehör. En annan fördel med Apple är att de tar din personliga integritet på ett större allvar än konkurrenterna. Så om du inte vill bli spårad medan du jobbar kan det vara ett argument för plattformen.

Andra saker som kan påverka är vilka tillbehör som finns, hur lång batteritiden är och hur mycket det kostar att laga den om den går sönder. Här är till exempel Apple mycket dyrare, men det går att köpa teknikdelar från olika tredjepartstillverkare för att hålla nere kostnaderna. Att köpa någon form av externt batteri är också smart. Då är du inte beroende av att sitta nära ett strömuttag hela tiden.

Använd platta eller mobil för att redigera dina teckningar

Ytterligare en fördel med dagens teknik är att det går att jobba med flera dimensioner i sin konst. Om du ritar på papper och sedan scannar in bilden i ett högupplöst format kan du sedan jobba vidare med den på din mobila enhet. Du kan lägga på olika typer av filter eller effekter, animera delar eller klippa in detaljer från ett foto för att skapa ett häftigt collage. Dagens konstnärer är inte låsta till ett uttryckssätt utan du är helt fri att jobba med många olika metoder och produktionstekniker. Då en surfplatta är en engångskostnad kan du också vara friare när du kreerar. Du slösar inget dyrt material eller färg, utan du kan enkelt börja om i händelse av att något inte blev som du hade tänkt dig. Det gör också att en surfplatta inte bara är bra att ha för efterarbeten, utan du kan även göra dina skisser där för att sedan plocka fram oljefärgerna och måla ett mästerverk utifrån dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

YesNews