Designa ett dopkalas

Om du är konstnärligt begåvad och designintresserad går det att använda din talang på många olika sätt för att tjäna pengar. Du kan teckna och måla, men också arbeta som designer. Många behöver estetiskt begåvade personer som kan designa kalas och tillställningar, som exempelvis dopfester.

Först behöver du bestämma temat för festen, där du kan skapa en ”mood board” med färger, bilder och inspiration för den allmänna designkänslan som dopfesten ska ha. För att fira den nya babyns dop går det att beställa en personlig doppresent från Partytajm som matchar det allmänna temat på festen. Gästerna kan också uppmanas att skapa en egen personlig doppresent från Partytajm, som utgör en utmärkt dopgåva vid festen.

Vita kläder till dopet

Det krävs också planering kring själva dopet, då ceremonin i sig behöver vara en minnesvärd upplevelse. Vid dopet är det en gammal tradition att gästerna bär vita kläder, men det är förstås upp till var och en hur klädkoden ska se ut. Du kan bestämma detta i förväg och skicka ut instruktioner till alla gästerna tillsammans med själva inbjudan till dopkalaset. Till dopet brukar föräldrarna också välja psalmer, som du kan inkorporera även i dopkalaset. När dopet har genomförts kan dopfesten hållas i församlingshemmet, där det finns porslin att låna och dukar att hyra.

Dekorera fantasifullt med ballonger

Det är viktigt att boka lokalen i god tid innan, oavsett om du ska ha dopfesten i församlingshemmet eller i en annan lokal. När den här delen av planeringen är över är det lättare att sedan fortsätta med resten. Ballonger är en uppskattad del av dekorationerna till en dopfest. Med lite heliumballonger förhöjer du snabbt känslan i lokalen, i olika färger och former eller varierade nyanser. Du kan enkelt tillverka egna vimplar som du gör personliga, med varierande bilder, färger och bokstäver. För att matcha dukningen med de övriga dekorationerna kan du välja samma färgtema, eller låta olika detaljer återkomma formmässigt. En god idé är att hitta ett fint tapetmönster som du inkorporerar i olika delar av dekorationerna.

Aktiviteter till festen

Det är alltid uppskattat att få en personlig doppresent från Partytajm, men du kan också lägga till en gästbok som gästerna kan skriva en fin hälsning i. En tipspromenad brukar också vara uppskattad, där du kan skriva underhållande frågor som handlar om familjen och barnet. Ett bildspel som visar bilder på barnet är också roligt för gästerna att titta på, från det allra första ultraljudet, bilder på magen och ända fram till dopet. Du kan sätta bilderna på ett särskilt ställe där gästerna lämnar presenter och gåvor. Alla gåvor från gästerna kan öppnas allteftersom under festens gång, så att det finns möjlighet att tacka gästerna ordentligt. En annan möjlighet är att öppna presenterna efter festen och senare skicka fina tackkort till dem med bilder tagna under dopfesten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

YesNews