Så kan du få en inkomst på att teckna

Tycker du om design och att teckna? Om du är skicklig kan du börja tjäna pengar på det hemifrån redan idag, eller så går du en utbildning. Det finns flera sätt som du kan göra om din hobby till en inkomst.

Berätta med bilder

Både att designa, måla och teckna handlar om att berätta något med bilder. Det är en härlig känsla ett se något, en person, en händelse eller något i naturen och att sedan återskapa det. Göra något eget av det. Om du är visuell tycker du inte bara om att skapa själv, utan njuter också av att titta på andra personers konst, snygga möbler och inredningsstilar. Få inspiration från andra som förstår sig på proportioner och färgsättning. Även i våra hem kan vi skapa något eget med tavlor, foton, möbler och lampor. En riktigt snygg lampa kan verkligen lyfta upp ett rum, ge det pricken över i:et, som en modern plafond i taket. Rätt slags belysning gör också mycket för att bilderna på väggen ska komma fram på rätt sätt. Kolla in både lampor och plafonder hos Lampgallerian.se som har lampor för hela hemmet.

Inkomst på att teckna

Du kan tjäna pengar både på att teckna för hand och digitalt. Det som är viktigt att förstå är att du måste rita utifrån vad andra kan tänkas vilja ha, istället för att teckna det du tycker om. Naturligtvis ska du satsa på dina egna teckningar, men för att lyckas få en inkomst måste du ändå sälja en efterfrågad produkt. Du kan rita bilder och lägga upp dem på bildbanker. En bildbank är en plattform dit tidningar, företag och privatpersoner går för att köpa bilder. Det finns personer som bokstavligen lever på att teckna äpplen, affärssituationer och hundvalpar – men utifrån att bilderna används i reklam, i tidningar och på bloggar.

Inkomst på att designa

Du kan frilansa som designer. Om du gått en kläddesignerutbildning som Beckmans kan du erbjuda dig att designa kläder åt andra, eller så skapar du ett eget klädmärke. Du kan också designa, teckna bilder på kläder och andra textilmaterial. Idag är det många som trycker upp egna tröjor och säljer, men för att en t-shirt ska bli en storsäljare behövs en designers öga, som verkligen förstår sig på proportioner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

YesNews