Väggdesign

Att man inte ska rita på väggarna är något många får lära sig som barn, efter att de har gått loss med kritor på mammas och pappas vita vardagsrumsvägg. Men ska man verkligen kväva den där barnsliga instinkten att rita på väggarna? Med dagens fria syn på inredning, där personlig stil och unika inredningsdetaljer är trendigt, kan man istället låta sin kreativa ådra flöda, och skapa en helt personlig vägg genom att göra en väggmålning.

painting-1744956_960_720Ett enkelt sätt att göra en väggmålning även om man inte känner sig särskilt självsäker med en pensel i handen är att välja en bild som man tycker om, som går att använda som silhuett, och sedan skriva ut bilden på OH-papper. Sedan kan man projicera bilden på den vägg man vill måla, justera OH-apparaten så att bilden är så stor som man vill ha den och placerad där man vill ha den, och måla med projiceringen som riktlinje. Resultatet blir oftast bäst om man låter designen vara i en mörk nyans mot en ljus bakgrund, men det finns egentligen inga regler – man kan prova sig fram och låta sitt eget tycke och smak avgöra!

Om man ändå känner sig osäker på sin förmåga att skapa ett snyggt resultat kan man ta hjälp av en professionell målare för att utföra sin väggdesign. Du hittar en målare i Stockholm som kan hjälpa dig med ditt projekt på Vimalar.se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

YesNews