Hur hänger man bäst en poster?

Att hitta rätt plats och höjd när man hänger upp en poster är inte alltid lätt. Många har nog blivit besvikna när slutresultatet inte motsvarat förväntningarna. Det där häftiga fotografiet kanske faller platt när man fått upp det i lägenheten. Men det behöver inte vara själva bilden det är fel på. Man måste helt enkelt hitta rätt plats och höjd för att göra en poster riktigt rättvisa.

Anpassning till ett rum

Det gäller att anpassa tavelramen till var den placeras. Ett alternativ om man hänger ovanför en större byrå, är att istället helt enkelt ställa dem ovanpå, svagt lutande mot väggen. I övrigt, när man hänger en poster bredvid en möbel, måste man ta storleksförhållandet i beaktande. Hänger man flera i rad ovanför, vill man att förhållandet till möbeln under ska kännas balanserat. Bilderna bör ha en längre väg upp till taket än till möbeln som är placerad nedanför dem. Besöker man https://dearsam.se/ med ett större utbud av häftiga posters, kan man dessutom välja ett tema som passar ett särskilt rum eller möbel. Man bör även överväga att hänga upp sin poster eller affisch på ett alternativt vis, exempelvis med lister och snöre, eller använda dekorativa ramar.

Skillnad på affisch och poster

Man kanske inte tror att det skulle vara någon större skillnad mellan en poster och en affisch. Faktum är att man kan använda sig av båda, då man inreder sitt hem. En affisch har ofta ett mer informativt budskap, det kan vara reklam för film eller konstutställningar. En poster är mer ett dekorativt inslag och kan utgå från fotografier, typsnitt eller illustrationer. Det viktigaste när man väljer vad som ska hänga på väggarna hemma, är vad man själv tycker om att titta på. Vanliga storlekar för posters brukar vara 13×18 cm, 30×40 cm, 40×50 cm, 50×50 cm, 50×70 cm och 70×100 cm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

YesNews