Gå en kurs i teckning

Det kan finnas många anledningar till att man vill gå en kurs i teckning. För konstnärer är teckningen ofta grunden till ett målat konstverk, då motivet bestäms, och teckning är även ett sätt att öva upp hur man ser världen, och se den som den faktiskt ser ut – och sedan överföra den på papper. Olika folkhögskolor i Sverige erbjuder ett stort utbud av kurser i teckning, där man hittar allt från kurser på nybörjarnivå, till mer avancerade kurser som fokuserar på särskilda aspekter, till exempel perspektivteckning.

På Folkuniversitetet kan man till exempel studera klassisk porträtteckning, klassisk kolteckning, rumslig teckning och frihandsillustration. På Medborgarskolan kan man faktiskt gå en teckningskurs på distans, och de erbjuder även teckningskurser i manga för barn och ungdomar.

Oavsett vilken typ av kurs eller utbildning man går måste man dock alltid vara pigg och fräsch när man kommer till lektionen för att den ska vara givande, och man ska kunna koncentrera sig under de timmar som den varar. Därför är det viktigt att man som student, vid en teckningskurs eller något annat, har en skön säng där man kan sova ut ordentligt om nätterna. Om du känner att du skulle behöva byta ut din säng för att sova bättre ska du gå in på Sleepo.se, där det finns ett stort utbud av sängar för alla smaker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

YesNews