Att designa kläder

Den som någon gång har funderat på att designa sina egna kläder vet att det krävs mer än att vara skicklig på att sy. Någon som är skicklig på att sy kan till exempel säkerligen sy ett plagg utifrån någon annans ritningar, men behöver inte nödvändigtvis kunna rita ett eget plagg.

sewing-1229711_960_720Designprocessen för kläder börjar som med allt annat med inspiration. Varifrån man får inspiration är självklart högst individuellt, men om man känner att det är svårt att hitta inspiration är ett bra knep att gå på gatan en stund och observera andra människor kläder. När man har en bild klar i huvudet över vad man vill skapa, kan man sätta sig ned och rita en första sketch av det färdiga plagget. Sketchen behöver inte vara noggrann eller anatomiskt korrekt, men bör uttrycka färg och form hos plagget, liksom hur det faller på kroppen. Sketchen kan man sedan använda som stöd när man väljer tyg till plagget.

Känner man inte att man hittar inspirationen som behövs för att designa sina egna kläder behöver man inte förtvivla för det, eftersom man fortfarande kan köpa stilriktiga och sköna kläder som andra designers har skapat, till exempel från märket Twist and Tango. Du hittar ett stort utbud designkläder från en rad olika märken på Outletsverige.se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

YesNews